Wedstrijd FC Utrecht zondag in teken van overleden supporter Reavan: 'Deze week blijkt voetbal bijzaak'

© Dion Balfoort
Utrecht - De wedstrijd van FC Utrecht tegen Feyenoord in de eigen Galgenwaard zal komende zondag niet alleen draaien om sportieve prestaties. Er wordt ook stilgestaan bij het fatale motorongeluk van Reavan, een fanatieke Utrecht-supporter. "In een week als deze beseffen we dat voetbal maar een bijzaak is."
Romano zit komende zondag "met een dubbel gevoel" in het stadion. Afgelopen dinsdag verongelukte zijn medesupporter Reavan met zijn motor in Nieuwegein, op 23-jarige leeftijd. Daarom willen zijn vrienden komende zondag in het stadion in de 23e minuut een doek omhoog houden. Ook vragen ze alle aanwezigen in het stadion om in die minuut massaal te applaudisseren.
Ook de familie van Reavan zit komende zondag in het stadion. "Wij hopen dat het hele stadion meedoet, om zo Reavan de eer te geven die hij verdient en zijn aanwezige familie een steuntje in de rug te geven", zegt Romano.
Ook een groep oud-mariniers, die ieder jaar bijeenkomt in stadion Galgenwaard voor de wedstrijd tegen Feyenoord, staat komende zondag stil bij het tragische overlijden. Oud-marinier Siege Postuma, die ook betrokken is bij de supportersvereniging van FC Utrecht, laat weten dat er 's ochtends bij trainingscomplex Zoudenbalch een minuut stilte wordt gehouden door de mariniers.

Zidane Iqbal

FC Utrecht zelf is ook erg begaan met het overlijden van de 23-jarige Bilthovenaar. Afgelopen dinsdag bezocht speler Zidane Iqbal de plek van het ongeluk, aan de Structuurbaan in Nieuwegein. "We hebben dat als heel fijn ervaren. Het doet ons goed dat een speler die pas net bij de club zit al zo'n gebaar maakt. Dit is wat FC Utrecht groot maakt", zegt Romano.
De club heeft daarnaast dertig kaarten voor familie en vrienden van Reavan vrijgemaakt en heeft een plek geregeld waar zij voor de wedstrijd samen kunnen komen om wat te eten en te drinken. "Ook zal zijn foto te zien zijn op de schermen in het stadion. We zijn daar heel blij mee."
Het voetbal is in het licht van het verdrietige overlijden maar bijzaak, toch hopen Reavans vrienden dat FC Utrecht de winst naar zich toetrekt. "Het zou mooi zijn als Utrecht de drie punten in de Galgenwaard houdt, als laatste eer naar Reavan."