Politie zoekt taxichauffeur die doorreed na ongeluk in Utrecht

Archieffoto.
Archieffoto. © Tobias Bos
Utrecht - De politie is op zoek naar een chauffeur die dit weekend doorreed na een ongeluk met een voetganger in Utrecht. Laatstgenoemde brak daarbij in de nacht van zaterdag op zondag haar been. Volgens getuigen reed de bestuurder in een taxi. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk.
De aanrijding vond plaats rond 01.00 uur op de Bemuurde Weerd Westzijde. Het 18-jarige slachtoffer uit Utrecht stalde haar scooter op het voetpad en stond daarbij zelf gedeeltelijk op de weg, omdat de stoep daar volgens de politie nogal smal is. Uit de richting van politiebureau Paardenveld kwam vervolgens een auto die haar aanreed.
De bestuurder van die auto is na het ongeluk doorgereden. Volgens getuigen moet het een donkerkleurige taxi zijn geweest, omdat de auto blauwe kentekenplaten had. Een andere getuige heeft gezien dat er twee jongens uit dezelfde taxi zijn gestapt bij de Bemuurde Weerd Westzijde nummer 4. Met die passagiers zou de politie graag in contact komen.
Ook andere getuigen of mensen die de wegrijdende auto hebben gefilmd worden nadrukkelijk opgeroepen zich bij de politie te melden.