Vaker snoeien, jongerenwerkers en meer toezicht moeten berovingen in Utrechts Máximapark halt toeroepen

© RTV Utrecht
Utrecht - Na een reeks overvallen in het Máximapark in Utrecht grijpt de gemeente in. Het verscherpte toezicht in het park blijft, er komt extra inzet van jongerenwerkers op locatie en er gaat vaker gesnoeid worden. Met die maatregelen komt burgemeester Dijksma na meerdere incidenten en raadsvragen.
In de maand juni was het ieder weekend raak: telkens werd er iemand 's nachts beroofd in het Máximapark. Tijdens al die berovingen moesten slachtoffers onder bedreiging hun spullen afstaan aan meerdere personen. Ook in het laatste weekend van juli vond er een overval plaats. Twee dagen geleden werden twee jongens van 15 en 16 jaar opgepakt in verband met de straatroven. De politie sluit meer arrestaties niet uit.

Snoeien en straatverlichting

Sinds begin juli surveilleren politie en handhaving al extra in het park en dat blijft voorlopig zo, laat het college weten na schriftelijke vragen van D66 en VVD. Naast politie en handhaving waren er de afgelopen twee maanden ook jongerenwerkers in het park aanwezig op locaties waarvan ze weten dat er jeugd samenkomt.
Ook aan het park zelf worden mogelijk aanpassingen gedaan om het veiliger te maken voor bezoekers. Zo moet er meer gesnoeid worden en wordt misschien de straatverlichting aangepast. Die maatregel wordt afgestemd op de situatie ter plaatse.