Theehuis in Utrechtse wijk Kanaleneiland moet na steekpartij dertig dagen dicht

© Koen Laureij
Utrecht - Het theehuis in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar in de nacht van maandag op dinsdag een steekpartij was, moet dertig dagen de deuren sluiten. Dat heeft de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, vanmiddag besloten tijdens het vragenuur van de gemeenteraad.
"Op basis van de eerste bevindingen van het politieonderzoek heb ik besloten het theehuis tijdelijk, voor dertig dagen, te sluiten", aldus Dijksma. Ze hoopt met deze maatregel de rust in de omgeving terug te laten keren. Daarnaast kon Dijksma geen nadere mededelingen over het onderzoek doen.
Tijdens de steekpartij bij theehuis Al-Asdekaa werden drie mannen neergestoken, één daarvan raakte zwaargewond. De politie pakte drie verdachten op voor betrokkenheid bij het incident: een 41-jarige en een 62-jarige man uit Utrecht en een man van 37 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De steekpartij aan de Marco Pololaan vond plaats rond 00.30 uur. De slachtoffers zijn 31, 38 en 39 jaar oud en komen uit Utrecht en Nieuwegein.