OM eist 3 jaar cel tegen Rotterdammer voor overval op brillenwinkel in Leidsche Rijn

© Koen Laureij
Leidsche Rijn - Het OM eist drie jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, tegen een man die vorig jaar brillenwinkel Schmidt Optiek in Leidsche Rijn Centrum zou hebben overvallen. Het gaat om een Rotterdammer van 20 jaar oud, die al vaker met justitie in aanraking kwam.
In november bedreigde hij personeel met een groot mes. Samen met een andere overvaller nam hij enkele zeer dure (zonne)brillen mee. De overval had een grote impact op het personeel van de brillenwinkel, zegt het OM. Enkele weken later werd de Rotterdamse verdachte opgepakt.
Volgens justitie is het bewijs overtuigend: zo is er een dna-match met sporen uit de vluchtauto en hebben de daders tijdens hun vlucht een filmpje gemaakt op de A12. Die beelden bevestigen dat zij de overvallers zijn.
Twee andere verdachten zijn eerder al veroordeeld: een 24-jarige Rotterdammer die de vluchtauto bestuurde kreeg zestien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Een jongen van 17 uit Rotterdam kreeg vier maanden jeugddetentie en een PIJ-maatregel.
Over twee weken doet de rechter uitspraak tegen de hoofdverdachte.