Gemaskerde mannen vallen Utrechtse woning binnen, bewoners vastgebonden

Archieffoto.
Archieffoto. © Tobias Bos
Utrecht - Gemaskerde mannen hebben vanochtend een woningoverval gepleegd aan de Noordzeestraat in Utrecht, dat meldt de politie. De twee bewoners van het huis werden vastgebonden en raakten lichtgewond. Een van hen moest voor behandeling naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.
De overval vond plaats rond 06.30 uur. De slachtoffers hoorden geluiden rond hun woning in de Rivierenwijk. Toen een van hen poolshoogte ging nemen en de deur opende, stormden er plotseling meerdere mannen met maskers naar binnen. De overvallers bleven enige tijd in de woning en lieten de slachtoffers vervolgens vastgebonden achter. Of de inbrekers ook iets hebben meegenomen, is niet bekend.
Als de inbrekers weg zijn, weten de twee vastgebonden mannen zich te bevrijden en nemen ze contact op met de hulpdiensten. Eenmaal aangekomen is direct een zoektocht gestart naar de verdachten, maar zij werden niet gevonden.
De politie is nog bezig met sporen- en buurtonderzoek en vraagt iedereen die vanochtend tussen 06.00 en 08.00 uur verdachte personen of voertuigen heeft gezien zich te melden. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden die het onderzoek kunnen helpen.