Meerdere mannen gewond na steekincident bij Utrechts theehuis, 3 aanhoudingen

© Koen Laureij
Utrecht - Bij theehuis Al-Asdekaa in de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft vannacht een steekpartij plaatsgevonden. Drie mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waarvan er een zwaargewond was. De politie heeft drie mannen aangehouden.
De steekpartij aan de Marco Pololaan vond plaats rond 00.30 uur. De politie onderzoekt nog wat de aanleiding voor het incident was. De mannen die gewond raakten zijn 31, 38 en 39 jaar oud en komen uit Utrecht en Nieuwegein.
Daarnaast raakte ook één van de verdachten gewond. Deze 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats liep zijn verwondingen op toen hij probeerde te vluchten voor de politie, laat een woordvoerder weten. De twee andere gearresteerden komen uit Utrecht en zijn 62 en 41 jaar oud.
Volgens de politie is er nog veel onduidelijk over het steekincident. In de loop van de dag wordt verder buurtonderzoek gedaan en worden camerabeelden opgevraagd. "Hopelijk kunnen we zo achterhalen wie wat gedaan heeft en wat de aanleiding was", zegt de woordvoerder. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden.