Verdachte (16) van overvallen op supermarkt Lunetten blijft langer vastzitten

Politie-onderzoek na de overval op 17 juli.
Politie-onderzoek na de overval op 17 juli. © Michiel van Beers
Utrecht - De 16-jarige jongen die wordt verdacht van twee overvallen in korte tijd op een supermarkt in Lunetten blijft negentig dagen langer vastzitten. Zijn voorarrest werd gisteren verlengd.
De jongen wordt in beide zaken verdacht van diefstal met geweld. Bij de eerste overval wordt hij ook verdacht van afpersing.
Bij de eerste overval op vrijdagavond 14 juli liep een jonge man in een zwarte hoodie en donkere trainingsbroek naar binnen bij de supermarkt op de Hondsrug in Lunetten. Daar trok hij een mes en bedreigde hij het personeel achter de servicebalie. Vervolgens deed de jongen een greep in de kassa en ging hij ervandoor. Drie dagen later keerde de overvaller terug om nog een keer toe te slaan.
Het winkelcentrum in Lunetten heeft al langer te maken met overvallen, inbraken en overlast. Onderneemster Shamida Smulders sloot zelfs de deuren van haar Griekse restaurant Aphrodite omdat ze zich zo onveilig voelt.
Na de overvallen is er meer toezicht in het winkelcentrum en blijven mobiele camera's langer hangen. "Sinds deze maatregelen zien wij wel dat het rustiger is in het winkelcentrum, qua overlast," zegt een woordvoerder van de gemeente.