Geslaagde editie voor De Parade, ondanks regen net zoveel bezoekers als eerdere jaren

© Hannah Cammeraat / RTV Utrecht
Utrecht - Ondanks het regenachtige weer, kwamen er veel bezoekers af op De Parade in Utrecht. Dit jaar trok het rondreizende festival in het Moreelsepark ruim 68.000 bezoekers.
Het 'enige rondreizende theaterfestival ter wereld' toert jaarlijks door het land met verschillende voorstellingen en muzikale optredens. De afgelopen zeventien dagen stond het reizende theaterfestival in het Moreelsepark, de vaste locatie van het festival in Utrecht.
De regenval mag de pret niet drukken, liet de organisatie eerder weten aan RTV Utrecht. Dat het publiek niet van suiker is gemaakt, blijkt nu ook uit de bezoekersaantallen. Het theaterfestival verwelkomde net zo veel bezoekers in het Moreelsepark als in andere jaren, laat de organisatie weten.
Samen kochten de bezoekers ruim 82.000 theaterkaarten voor de voorstellingen. “Het was een geslaagde editie. Het aantal bezoekers was wat we hadden verwacht, we hadden zelfs een paar honderd bezoekers meer dan we hadden verwacht. Het theaterbezoek was opvallend hoog dit jaar, maar eigenlijk hebben alle voorstellingen het goed gedaan”, aldus Van Pinxteren.
Het rondreizende festival deed eerder Eindhoven en Den Haag aan en strijkt aanstaande vrijdag neer in Amsterdam, de laatste bestemming van dit jaar.