Inbraak en vuurwerkbom: bedrijfspand Utrecht in 1 week 2 keer doelwit van criminelen

© RTV Utrecht
Utrecht - Bij een bedrijfspand aan de Techniekweg in Utrecht is gistermiddag een vuurwerkbom afgegaan. Daarbij is het pand licht beschadigd geraakt. Het weekend ervoor was er bij het bedrijf al een poging tot inbraak. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over deze incidenten.
De inbraak was vorig weekend in de nacht van zaterdag op zondag. De bedrijfseigenaar liet het pand die avond in goede staat achter, maar zag 's ochtends dat een kozijn beschadigd was en dat er gebroken glas lag. Waarschijnlijk is geprobeerd in te breken, maar is dat niet gelukt.
Gisteren ging het weer mis. De eigenaar hoorde rond het middaguur een harde knal en zag vervolgens brandschade, waarschijnlijk veroorzaakt door een vuurwerkbom. Aan de politie liet hij weten eerder een auto stil te hebben zien staan, maar dat hij daar op dat moment niets achter zocht.
Om de zaak op te lossen is de politie nu op zoek naar getuigen of andere personen die meer weten over één van de of beide incidenten. Ook wie meer weet over het voertuig dat stilstond bij het pand wordt opgeroepen zich te melden.