Hallo zon, dag regen: het wordt echt weer een beetje zomer

Zomerse taferelen bij waterspeelplaats De Zeven Stroompjes in Utrecht.
Zomerse taferelen bij waterspeelplaats De Zeven Stroompjes in Utrecht. © RTV Utrecht / Oane Born
Utrecht - Na weken regen, gloort er licht aan het einde van de tunnel voor de vakantiegangers in eigen land. Naast zomerse temperaturen kunnen ze rekenen op flink wat zon.
Vandaag is het eerst nog wat bewolkt in Midden-Nederland, vooral in de noordelijke helft en rond de grote rivieren. In de middag laat zich de zon vanuit het zuiden vaker zien. Er staat heel weinig wind en met 22 graden in de kustregio's tot lokaal 25 graden in het zuiden van het land is het aangenaam zomerweer.
In de avond lost de bewolking geleidelijk op en komen brede opklaringen voor. Morgen is er eerst veel ruimte voor de zon, later neemt de bewolking en de kans op een bui toe. Het wordt 24 tot 28 graden. "In het weekend doet de temperatuur weer een klein stapje terug, maar met maxima tussen 21 en 25 graden blijft het vrij aangenaam zomerweer", stelt Weeronline.
Na het weekend verandert er nog weinig. Het blijft licht wisselvallig met wolken, zonnige perioden en af en toe een bui. Later volgende week wordt het mogelijk weer warmer. In de 14-daagse verwachting van Weeronline staan veel zonnetjes en temperaturen van ruim 25 graden. Maar de meteorologen houden dus nog wel een slag om de arm.