Twee branden in twee dagen bij Leger des Heils in Leidsche Rijn is 'puur toeval'

© RNU
Utrecht - Maar liefst twee keer werd in de afgelopen twee dagen een woonzorgcomplex van het Leger des Heils in Leidsche Rijn getroffen door brand. Toch lijkt er van een verband geen sprake. "Het is pure pech, zoiets maken we nooit mee", laat een woordvoerder weten.
In het pand aan de Willem Frederik Hermansstraat in de Utrechtse wijk brak maandagmiddag nog door onbekende oorzaak brand uit in een kamer van een van de bewoners. Volgens het Leger des Heils is die niet aangestoken. "De bewoner was ook helemaal niet niet thuis."
Het was maandag "best heftig", laat de woordvoerder weten. "Mensen moesten geëvacueerd worden en de kamer ziet er niet goed uit. Deze is voorlopig onbewoonbaar." Wanneer de bewoner weer naar de kamer terug kan, is op dit moment nog onduidelijk.
Gisteravond kwam er bij de brandweer opnieuw een melding voor een brand uit een andere kamer van hetzelfde pand. Die bleek bij aankomst al uit te zijn. "Medewerkers hebben heel adequaat gehandeld en dat brandje al geblust. Toch is de brandweer voor de zekerheid gekomen, maar er was gelukkig niet zoveel aan de hand."
In het pand wonen mensen beschermd onder 24-uursbegeleiding. De politie onderzoekt nog hoe beide branden in korte tijd konden ontstaan. De brandweer heeft al laten weten dat er in het pand extra aandacht komt voor brandveiligheid.