Snelheidsduivel heeft van alles op zijn kerfstok: 'Zal voorlopig niet in zijn eigen bed slapen'

© RTV Utrecht
Utrecht - In Utrecht is een automobilist opgepakt vanwege meerdere vergrijpen. De man viel op omdat hij 122 kilometer per uur over de Martin Luther Kinglaan reed, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur.
De man viel afgelopen zaterdagmiddag door de mand. De 26-jarige man uit Suriname kreeg een stopteken, maar kon zich tijdens de controle vervolgens niet legitimeren. De persoon die hij beweerde te zijn bleek bovendien geen rijbewijs te hebben.
"Omdat de bestuurder niets bij zich had met zijn naam erop en wij zijn identiteit op geen enkele manier konden verifiëren, hebben wij de man aangehouden om zijn identiteit te controleren op het politiebureau", schrijft de politie.

Openstaande boetes en celstraf

Op het politiebureau bleek de verdachte valse persoonsgegevens te hebben opgegeven. Daarnaast stond hij ook nog gesignaleerd vanwege een openstaande gevangenisstraf van zestig dagen. De man had tevens voor ruim 1500 euro aan bekeuringen openstaan en hij had een ongeldig rijbewijs.
"Er is proces verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen en de verdachte zal voorlopig niet in zijn eigen bed slapen", aldus de politie op Instagram.