Ontploffing bij broodjeszaak in Utrechtse wijk Overvecht, niemand gewond

© RTV Utrecht
Utrecht - Bij broodjeszaak Panino Fresco in de Utrechtse wijk Overvecht is vannacht een explosie geweest. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, zo meldt de politie.
Er zijn nog veel vraagtekens rondom de explosie. Die vond rond 04.30 uur plaats aan de Sint Maartensdreef. Over de aanleiding valt volgens de politie nu nog niets te zeggen. Bij de explosie is het horecapand beschadigd geraakt, waarbij ten minste één raam is gesneuveld.

Getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart naar de ontploffing. Uit de eerste bevindingen blijkt dat vermoedelijk een verdachte bij het pand een explosief aanstak en tot ontploffing bracht. Na de explosie rende deze persoon weg in nog onbekende richting.
Iedereen die iets gezien heeft of meer informatie heeft over het incident, wordt opgeroepen contact op te nemen met de politie.
Afgelopen vrijdag was het ook al raak, toen in Nieuwegein. Daar was een woning aan de Postwagendrift het doelwit. Ook daar raakte niemand gewond, maar de woning raakte wel beschadigd door de explosie.