Utrecht in Inkt: Agnes (64) liet precies dezelfde tattoo zetten als haar beste vriendin

© RTV Utrecht / Carmen Nelissen
Utrecht - "Ik heb misschien wel 35 tattoos. De namen van mijn kinderen, 'love' op mijn vingers en Frans Bouwer op mijn arm. Maar het meest blij ben ik misschien wel met deze, hier op mijn rechterhand.
Ik zag deze tattoo bij mijn hartsvriendin, Jac. Ze had 'm net laten zetten en toen vroeg ik d'r: mag ik 'm ook laten zetten? Ja hoor, zei ze. Toen heeft ze er een foto van gemaakt en ben ik naar mijn tatoeëerder in Zeist gegaan.

Het is zomer en dat betekent meer korte mouwen, broeken en rokjes. Dat betekent dus ook meer huid én meer tattoos die je om je heen ziet. Maar wat zijn die verhalen achter die tattoos?

In de serie Utrecht in Inkt spreken we regiogenoten over één van hun tatoeages. Waarom en hoe hebben ze die laten zetten? Welk verhaal zit erachter? Elke week vind je op onze site/app en op onze Instagram op zaterdag om 08.30 uur een nieuwe aflevering.

Vandaag Agnes die ik ontmoette bij Winkelcentrum Overvecht.

Het is een hartje met een slot erbij. Zij heeft 'm ook op haar rechterhand. Ja, precies dezelfde!
Hoe lang wij elkaar kennen? Poeh, al heel lang. We kennen elkaar uit de buurt. Zuilen hè. We gingen vroeger al samen naar school en ik kwam bij haar ouders over de vloer.
Als je elkaar zo lang kent, deel je ook hele belangrijke momenten. Ze was er voor me toen mijn ouders overleden.
We kunnen heel goed met elkaar opschieten, zijn heel close, door dik en dun zeg maar. We hebben elkaar op Facebook en we bellen vaak. Eigenlijk spreek ik d'r elke dag wel.
Als ze op vakantie is, pas ik ook op haar chihuahua's. Ze heeft er drie. Volgende week mag ik weer, dan gaat ze op vakantie. Zelf heb ik een grasparkiet. Nee, daar hoeft zij niet op te passen, haha. Die neem ik gewoon overal mee naartoe in z'n kooi.
Kijk, ik vind 'm gewoon mooi, deze tattoo. Maar hij doet me ook aan Jac denken. Dan zie ik wat wij samen hebben.
Oh en je wil die Frans Bauertattoo ook zien? Nu doe je wel moeilijk hoor, hij zit op mijn bovenarm en ik heb heel wat kleren aan. Ik ben groot fan, heb 'm laten zetten toen-ie voor het eerst ging zingen. Hier, misschien dat je er wat van kan zien als ik mijn trui wat naar beneden doe? Klein stukje dan, z'n haar en z'n ogen. Een foto wordt wel lastig met die trui zo. Maar ik moet er nu wel vandoor hoor."
Wil je de vorige aflevering lezen? Dat kan hier:

Nog geen genoeg van tattoos? Of heb je er zelf eentje die je graag wil laten zien? In Nieuwegein kan dat zondag. Daar wordt een Tattoo Catwalk georganiseerd door Museumwerf Vreeswijk en Dorpshuis Fort Vreeswijk. Aanmelden kan nog door te mailen op tattoocatwalk@gmail.com.