Ook tweede poging voor referendum over windmolens in Utrecht sneuvelt

© RTV Utrecht
Utrecht - Het referendum over het plaatsen van vier grote windmolens in de polders Rijnenburg en Reijerscop gaat toch echt niet door. De gemeente Utrecht wees het tweede verzoek af omdat dat te laat ingeleverd is.
Initiatiefnemer en raadslid Gert Dijkstra van de eenmanspartij EenUtrecht haalde in eerste instantie 1989 handtekeningen op, Hiervan werden er maar liefst 999 ongeldig verklaard. Daardoor werd het minimum van duizend handtekeningen niet gehaald.
De actiegroep Buren van Rijnenburg en Reijerscop eiste vervolgens een hertelling. De groep die zich tegen de komst van de windmolens verzet zei namelijk dat het besluit over het referendum te vroeg was genomen. Daardoor zouden er nog een paar dagen extra zijn om handtekeningen op te halen. In die tijd zijn er meer dan honderd nieuwe handtekeningen verzameld.
Maar volgens de gemeente Utrecht had het nieuwe verzoek al op 18 juli ingediend moeten zijn, en is het nu dus te laat. Daarom sneuvelt ook de tweede poging voor het referendum. Het is nog wel mogelijk om bezwaar in te dienen.