Sneijder niet langer persona non grata boven de N201

© RTV Utrecht
Utrecht - Wesley Sneijder heeft een vruchtbaar gesprek gevoerd met de F-side, de harde kern van Ajax. De Utrechtse recordinternational lag al enige tijd in de clinch met de supporters van zijn oude club. Onlangs liet de F-side weten dat 'het oorlog is' als de geruchten kloppen en Sneijder toetreedt tot de technische staf van Ajax.
Maar nu is de kou uit de lucht, laten beide partijen weten. In het hol van de leeuw heeft Sneijder excuses gemaakt voor een provocerend filmpje dat hij twee jaar geleden op sociale media plaatste. In de buurt van het Ajax-stadion zong hij toen 'Als ik boven op de Dom sta'. Ook werd hem niet in dank afgenomen dat hij zijn afscheidswedstrijd in De Galgenwaard plande en zich ook steeds meer presenteerde als FC Utrecht-fan. De F-side riep de oud-speler zelfs uit tot 'persona non grata' boven de N201 en noemde hem 'de hond van Ondiep'.
Tijdens een gesprek met de supporters heeft Sneijder nu aangegeven dat hij "in het verleden dingen heeft gedaan die niet handig waren", melden zowel de oud-voetballer als de Ajax-supporters. "Hij heeft zijn excuses gemaakt. Ook wij hebben onze frustratie geuit. We waarderen het enorm dat Wesley de moeite heeft genomen om contact met ons op te nemen en ons in het supportershome te woord te staan", aldus de F-side. "Voor vele Ajacieden is Wesley een icoon van onze club, we hebben voor hem in de hekken gehangen. Voor ons is de kou uit de lucht. Alles wat er is gebeurd sluiten we hiermee af. Welkom thuis Wesley."
Sneijder zelf stelt in een verklaring: "Ajax is familie. Eens een Ajacied, altijd een Ajacied."