Inbrekers stelen voor duizenden euro's aan e-steps en fatbikes in Utrecht: 'Ik ben er flink ziek van'

© Eigen foto
Utrecht - Inbrekers hebben gisterochtend flink toegeslagen in een bedrijfspand aan de Hertogswetering in Utrecht. Meerdere opslagboxen van de Shurgard Self Storage zijn opengebroken, daarbij zijn elektrische steps en fatbikes buitgemaakt. De schade bedraagt vermoedelijk meer dan 10.000 euro.
Eigenaar Miquel van het bedrijf Stepgo huurt twee boxen in het bedrijfspand. De ondernemer ontdekte de inbraak gistermiddag. "Ik kwam rond 12.00 uur aan en ik zag een fiets staan. Het eerste wat ik dacht was: zijn we die vergeten binnen te zetten?"
Maar daarna zag hij dat het helemaal mis was. "Ik ben er flink ziek van. Het lullige was ook dat ik net met een klant had afgesproken om hem het stepje te laten zien dat hij wilde kopen. Dus hij zag ook dat alles was opengebroken."

Camerabeelden

Wie er achter de diefstal zit is voor Miquel een groot raadsel. Een schrale troost is dat de inbraak is vastgelegd met beveiligingscamera's. "Ze zijn zondagochtend tussen 06.00 en 07.00 uur met een grote Mercedes-bus langsgekomen en zijn er met zo'n vijftien elektrische steps en vijf fatbikes vandoor gegaan." De totale waarde van de buit schat Miquel in op zo'n 12.000 euro.
De daders hebben ook andere opslagboxen in het gebouw proberen open te breken. Of dat succes had, weet Miquel niet. Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie, die heeft Miquel laten weten de beveiligingsbeelden te gaan onderzoeken.
De inbraak maakt veel impact op de jonge ondernemer. "Je bent eigenlijk machteloos. We zijn nog geen drie jaar bezig, ik ben zelf 28 jaar en het is niet zo dat we al een miljoenenbusiness hebben. Dus dan is het helemaal zuur dat het allemaal wordt gejat. Dan kun je weer van vooraf aan beginnen."
Mogelijk wordt de schade vergoed door de verzekering, maar dat is slechts een deel ervan. Miquel hoopt daarom dat de daders snel worden gevonden.