DHSC schrapt komend seizoen entreegeld voor thuiswedstrijden: 'Willen meer publiek trekken'

© RTV Utrecht
Utrecht - De Utrechtse amateurvoetbalvereniging DHSC schrapt het komende seizoen het entreegeld voor thuiswedstrijden. De club uit Ondiep hoopt daarmee meer publiek naar de wedstrijden te trekken.
Het is de eerste keer dat de club dit besluit neemt. DHSC hoopt dat met het wegvallen van het entreegeld bij thuiswedstrijden meer mensen zich gaan binden aan de voetbalclub. "Het entreegeld is best prijzig, supporters betalen 8 euro per persoon", zegt teammanager Jerry Piqué. "Mensen zeggen dit niet bij de club, maar we vermoeden dat dit toch een drempel is."
Hoewel de club zonder entreegeld minder inkomsten heeft, verwacht de teammanager geen problemen. "We lossen dat wel op een andere manier op, bijvoorbeeld met sponsors."
De nieuwe trainer van DHSC, Mark Verkuyl, is blij met dit besluit van de club. "DHSC leeft genoeg in de buurt, maar ik denk en hoop dat dit mensen toch meer naar het veld trekt." De oefenmeester zal komend seizoen de A-selectie van de club onder zijn hoede nemen. "En dan is het aan ons om er wat moois van te maken."