Gestolen auto klemgereden op A2, bestuurder had ook geen rijbewijs en was onder invloed

© Instagram / Politie Leidsche Rijn
Utrecht - De politie heeft gistermiddag een 21-jarige Amsterdammer aangehouden op de A2 ter hoogte van Utrecht voor autodiefstal en/of heling. Na de aanhouding bleek dat de bestuurder ook geen rijbewijs had en onder invloed van cannabis was.
Dat meldt de politie op Instagram.
De Amsterdammer kwam in beeld na een melding van een gestolen Toyota. Het voertuig was meegenomen vanuit Weesp en reed vervolgens op de A2 in de richting van Utrecht. Op het moment dat de eigenaar van het voertuig op het politiebureau aangifte deed van diefstal, nam de politie met meerdere eenheden een kijkje op de rijksweg. Na enkele minuten kwam de Toyota voorbij.
Nadat de 21-jarige verdachte de politieauto's zag, werd zijn rijgedrag onvoorspelbaar. Op de A2 maakte hij een gevaarlijke manoeuvre, waardoor politieagenten besloten om het voertuig direct klem te rijden op de vluchtstrook.

Mogelijk drie keer in de fout

Na een check bleek de man uit Amsterdam mogelijk drie keer in de fout te zijn gegaan; hij reed in een gestolen voertuig, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en was onder invloed van verdovende middelen. De politie onderzoekt of hij een strafbare hoeveelheid softdrugs had gebruik voordat hij de weg op reed. Dit zal meegenomen worden in het proces-verbaal.