Kassaloze Aldi past opnieuw bedrijfsvoering aan; klant kan nu ook met pinpas betalen

© RTV Utrecht
Utrecht - Wie boodschappen wil doen in de kassaloze Aldi aan de Lange Viestraat in Utrecht, heeft daar geen speciale app meer voor nodig. Tot nu toe was dat wel het geval, maar de supermarkt merkte dat veel klanten het een gedoe vinden de app te gebruiken en de winkel daarom mijden. Daarom kan vanaf nu ook gewoon worden afgerekend met een betaalpas.
Daarmee krijgt de kassaloze Aldi toch een soort van kassa, zij het er één waar je niet zelf je producten hoeft te scannen. 475 camera's in het plafond en 450 weegschalen detecteren de bewegingen van de klant en de producten die worden meegenomen. Met de testwinkel in Utrecht onderzoekt Aldi naar eigen zeggen "de best mogelijke opties om boodschappen doen zo makkelijk mogelijk te maken".

Creditcard

Dat onderzoek ging met vallen en opstaan, want de eerste maanden kwamen er amper klanten op de winkel af. Je moest je creditcard koppelen aan een Aldi Shop & Go-app en betaalde zo automatisch. Klein probleem was dat bijna iedereen die er langsliep geen creditcard op zak had en de meesten betalen er al helemaal hun dagelijkse boodschappen niet mee.
Vanaf eind februari konden bezoekers daarom ook met Apple Pay betalen in plaats van met creditcard. Nu wordt dat dus nog verder uitgebreid naar Google Pay en een gewone bankpas. Aldi hoopt de kassaloze winkel daarmee voor meer mensen aantrekkelijk te maken. "We hebben ervaren dat sommige klanten niet graag de app wilden downloaden en gebruiken. Nu kan iedereen de winkel in, zelfs zonder app", schrijft het bedrijf.