Celstraf en vrijspraak voor overval op Kruidvat-filiaal in Utrecht

© News United
Utrecht - Een 26-jarige Belgische man die 12 januari een Kruidvat aan het Vredenburg in Utrecht overviel, moet 3,5 jaar de cel in. Een tweede verdachte, een man uit Algerije, werd door de rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken. Deze 30-jarige man was weliswaar op de plek van het incident, maar het bewijs bleek onvoldoende waterdicht om ook hem te veroordelen.
De 17-jarige kassamedewerker die op de bewuste avond bedreigd werd, vordert een bedrag van 919,83 euro. Een groot deel van deze som, 900 euro, moet de geleden mentale en emotionele schade dekken. De resterende 19,83 euro is voor het vergoeden van de kosten van slaapmedicatie.
De kassière draaide pas haar vierde dienst in de drogisterij. Iets voor zessen 's avonds moest ze haar kassa openen en graaiden de overvallers, waarvan eentje met een vleesmes vasthad, daar vele bankbiljetten uit. Toen de politie arriveerde, was het duo al gevlucht.
De 26-jarige Belg, die al eerder had vastgezeten voor een overval, meldde zich een dag later bij de politie. Hij zou in België onder druk worden gezet door een organisatie die zich bezighoudt met "drugs en bommen". Weer vastzitten profileerde hij boven terugkeren in dat circuit.
Volgens het Openbaar Ministerie had de verdachte man uit Algerije ook een rol bij de overval. Maar dat was volgens de rechter onvoldoende bewezen. De veroordeelde Belg zei geen bekende van hem te zijn, en claimde hem die dag toevallig te hebben ontmoet.