Sjors is in minder dan 24 uur naar Parijs gefietst: 'Ik doe dit nooit meer'

© Sjors van 't Hag
Utrecht - Sjors van 't Hag heeft zijn doel behaald is en in 24 uur van Utrecht naar Parijs gefietst. Hij vertrok vrijdagmiddag om drie uur bij de Domtoren en kwam vandaag aan om iets voor half drie bij de Eiffeltoren. Hij is blij dat hij zijn doel heeft behaald maar de tocht viel hem zwaar.
"Alles doet pijn, ik doe dit nooit meer," zegt hij over de telefoon op zaterdagmiddag. Hij is dan zo'n twee uur van zijn fiets. Ondanks dat hij 'elke spier in zijn lichaam voelt', is Sjors heel blij met zijn resultaat. "Ik vind het echt heel tof dat het me is gelukt, al voel me ik nu een beetje leeg. Maar toen ik voor half drie aankwam, was ik alleen maar blij."
Hij maakte de tocht om aandacht te vragen voor alvleesklierkanker en geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte. Dat is goed gelukt: hij heeft ruim 2600 euro opgehaald.
Het ging niet van een leien dakje. Sjors heeft bijna het hele etmaal aan één stuk door gefietst. "Qua frisheid voel me eigenlijk nog wel okay. Ik hoop dat ik mijn slaap kan uitstellen tot vanavond."
© RTV Utrecht
Het zwaarste stuk van zijn tocht was midden in de nacht, toen hij in de buurt van Brussel was. "Ik fietste helemaal alleen in het donker, ik zag niks anders dan waar mijn lampje op scheen. Dan voel je je wel alleen en kwetsbaar. De gedachte 'wat ben ik nou eigenlijk aan het doen' ging toen wel even door me heen."
Sjors blijft nu nog een paar dagen in Parijs, samen met zijn vriendin. Dan gaan ze met de auto terug naar Nederland.