Voormalig dj krijgt 6,5 jaar cel voor runnen jongensbordeel Utrecht, tbs voor kompaan

© RTV Utrecht
Utrecht - Het gerechtshof in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep Utrechter Romeo A. tot 6,5 jaar cel veroordeeld voor het runnen van een jongensbordeel in Utrecht. Zijn kompaan Nico L. kreeg vier jaar cel en tbs met dwangverpleging.
Tegen voormalig AVRO-dj Romeo A. en Nico L. had het Openbaar Ministerie in het hoger beroep celstraffen van respectievelijk tien en acht jaar, plus tbs met dwangverpleging, geëist. A. heeft geen tbs opgelegd gekregen, maar blijft na zijn vrijlating nog jaren onder toezicht van de reclassering staan.
De uiteindelijke straffen vallen lager uit, omdat het hof niet alles waarvan ze werden verdacht bewezen vindt.
Het tweetal werd eerder veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het plegen van ontucht en het ronselen van kwetsbare, soms minderjarige jongens om ze aan te zetten tot prostitutie. Dat deden ze vanuit hun woning in de Utrechtse wijk Overvecht. Ook toen was de eis tien en acht jaar. Na de veroordeling gingen ze in hoger beroep.
De activiteiten van de twee kwamen aan het licht door tips die gemeente en politie eind 2017 en begin 2018 kregen. De gemeente liet een van de flats in Overvecht observeren en vond op websites aanwijzingen dat er een illegaal prostitutiebedrijf was gevestigd. Bij een doorzoeking werd vervolgens een laptop gevonden waaruit bleek dat de verdachten ook minderjarigen lieten werken.