Nog geen recreatiezwemmen in Den Hommel, andere activiteiten ook afgelast

© RTV Utrecht
Utrecht - Het recreatiezwemmen in het Utrechtse zwembad Den Hommel, dat na een geweldsincident werd stopgezet, keert voorlopig niet terug. Dat heeft te maken met de personeelstekorten waar de Utrechtse zwembaden mee kampen. Om diezelfde reden schrapt de gemeente in de zomervakantie meer activiteiten in de zwembaden.
In april maakten incidenten een voorlopig einde aan recreatief zwemmen. Het ging om een geval van ernstig verbale en fysieke overlast, en een geval van ernstig overschrijdend gedrag. De gemeente kondigde toen aan te onderzoeken welke maatregelen er nodig zijn om zwemmen voor jongeren weer mogelijk te maken. In de tussentijd volgden medewerkers een versnelde weerbaarheidstraining. Maar doordat de zwembaden kampen met personeelstekorten kan het recreatiezwemmen nog niet terugkeren. Jongeren kunnen wel in zwembad Krommerijn terecht voor recreatiezwemmen.

Minder activiteiten

De Utrechtse zwembaden bieden in de zomervakantie altijd een aangepast programma aan, doordat er medewerkers op vakantie gaan. Maar door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt gaat nu ook het banenzwemmen in Den Hommel en Fletiomare in de ochtenden niet door. Verder is De Kwakel gesloten omdat het zwembad wordt verbouwd.
In de zomer bekijkt de gemeente iedere dag hoe de programmering er uit zal zien. Actuele informatie is hier te vinden.