Zwaarbewapende agenten doen inval bij meubelzaak aan Amsterdamsestraatweg Utrecht

© Ingezonden
Utrecht - De politie is bezig met een actie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een zwaarbewapende eenheid is interieurzaak Silver 11 binnengevallen. Er is onder meer een raam vernield om het pand te betreden.
De politie laat weten dat er inderdaad 'een aantal acties zijn vandaag', maar wil nog niet zeggen waarmee dit te maken heeft. Een woordvoerder zegt dat morgen waarschijnlijk meer informatie naar buiten wordt gebracht.
Omwonenden en ondernemers in de buurt vertellen RTV Utrecht dat ze al langer het gevoel hadden dat er iets niet pluis was. Het betreffende pand was vrijwel altijd gesloten en er was zelden of nooit iemand aanwezig in de zaak. Silver 11 is zelf niet bereikbaar voor commentaar. De website vermeldt alleen een niet bestaand telefoonnummer dat bestaat uit te veel nummers. Een 06-nummer dat wél werkte, werd woensdag niet opgenomen.

Politiemensen met geweren

In de buurt bestaat het vermoeden dat de inval te maken heeft met drugshandel omdat de winkel zwaar wordt bewaakt en is afgezet met linten. "Er staan nog steeds politiemensen voor de deur met geweren", zegt een medewerkster van een nabijgelegen winkel. "Wij hebben geen idee wat daar binnen allemaal gebeurde, maar er zit in ieder geval geen bekende collega-ondernemer."
Winkeliers en bewoners hebben niet waargenomen dat er ter plekke aanhoudingen zijn verricht.
Zwaarbewapende politie-eenheid doet inval aan Amsterdamsestraatweg
© Ingezonden