Elk weekend sinds begin juni is er een straatroof in het Utrechtse Máximapark

© Google Streetview
Utrecht - In het Máximapark is sinds begin juni elk weekend iemand 's nachts beroofd. Tijdens alle berovingen moesten de slachtoffers, onder bedreiging, persoonlijke eigendommen afstaan aan meerdere personen. Vermoedelijk gaat het om verschillende daders, omdat de signalementen uiteenlopen.
De politie zegt het Máximapark extra in de gaten te houden en is op zoek naar getuigen.

Oog in Al

Ook in het Utrechtse Park Oog in Al was dit weekend een gewapende beroving. Twee meisjes en een jongen werden bedreigd met een mes en bestolen van telefoons en tassen. De politie is hiervoor op zoek naar drie jongemannen.
De twee meisjes en een jongen zaten zaterdagavond rond 23.00 uur op een bankje in het park. Vanuit het niets kwamen drie mannen met bedekte gezichten schreeuwend op hen afrennen. Door een getuige is gezien hoe voorafgaand aan de beroving in het park, twee jongemannen opvallend heen en weer liepen over de paden en soms de struiken indoken.
De politie is op zoek naar meer mensen die zaterdagavond iets hebben gezien in Park Oog in Al wat hen opviel. De verdachten zijn tussen de 17 en 21 jaar, zij hadden donkere kleding aan en een capuchon op. Hun gezicht was bedekt en ze waren tussen de 1.70 meter en 1.80 lang.