Utrecht in Inkt: Sabine (30) brak haar enkel en zou misschien nooit meer kunnen lopen

© RTV Utrecht / Carmen Nelissen
Utrecht - "Ik heb veertien tattoos en eigenlijk hebben ze allemaal een betekenis. Maar deze heeft wel een bijzonder verhaal. Iets met een verlamde enkel.
Het was een hele dronken avond met vrienden in Tilburg. Ik dacht dat het een goed idee was om op een drie meter hoog kunstwerk te klimmen. Het was winter en onder het kunstwerk lag water dat was bevroren. Ik wilde boven op het kunstwerk gaan zitten maar gleed uit en kwam op mijn enkel terecht.

Het is zomer en dat betekent meer korte mouwen, broeken en rokjes. Dat betekent dus ook meer huid én meer tattoos die je om je heen ziet. Maar wat zijn die verhalen achter die tattoos?

In de serie Utrecht in Inkt spreken we regiogenoten over één van hun tatoeages. Waarom en hoe hebben ze die laten zetten? Welk verhaal zit erachter? Elke week vind je op onze site/app en op onze Instagram op zaterdag om 08.30 uur een nieuwe aflevering.

Vandaag met Sabine die ik aanspreek tijdens haar lunchwandeling langs de Utrechtse singel.

Ja, het deed pijn en ik ben naar huis gedragen. Maar pas toen ik de volgende ochtend wakker werd en ik niets meer voelde in mijn voet, dacht ik: dit is niet goed.
In het ziekenhuis bleek dat mijn enkel eigenlijk verlamd was. Alles was kapot. Het zou heel lang duren voordat ik weer kon lopen. Als ik er überhaupt ooit weer goed op kon lopen.
Ik was zo boos op mezelf. Dat ik zo dom was geweest. Ik werd er ook echt een beetje depressief van. Ik was net afgestudeerd en was van plan een heel jaar in Australië te gaan reizen. Ik zou over een maand vertrekken. Nu kon ik niet meer gaan.
In plaats daarvan moest ik zes maanden revalideren en stomme oefeningen doen. Een tapijtje met je voet over de grond laten schuiven, dat soort dingen. En ik moest weer bij mijn moeder gaan wonen.
Na zes maanden revalideren ging het beter. Toen ben ik tóch naar Australië gegaan. Daar heb ik leren surfen, vandaar de golf! Die stomme oefeningen hebben zin gehad, haha. Want ik kan nu werkelijk alles weer.
Tattoos zijn voor mij een manier om op gebeurtenissen terug te kijken, om ze te verwerken. Zoiets krijgt dan letterlijk een plekje op je lichaam en dat brengt het heel dichtbij.
Als ik een baaldag heb, kijk ik naar die golf. Die golf staat voor mij dat ik alles nog kan. En daar ben ik dankbaar voor."