Agenten trekken taser bij aanhouding op klaarlichte dag in Lunetten

© Ingezonden foto
Utrecht - Agenten hebben vanmiddag hun taser getrokken bij een aanhouding in de Utrechtse wijk Lunetten. Daar vond rond 16.45 uur tot twee keer toe een poging tot een overval plaats op twee winkels waarbij een wapen zou zijn gebruikt. De dader maakte niks buit en ging er daarna snel vandoor.
Opgeroepen politie-eenheden besloten na de melding de wijk uit te kammen, en met succes. Agenten kwamen de vermoedelijke dader tegenover het gezondheidscentrum op de Oeral tegen en hielden hem staande.
Toen de man eenmaal omsingeld was door meerdere politiewagens en een burgerauto met zwaailicht, ontstond er een impasse. Een getuige was op dat moment in zijn huis: "Ik hoorde opeens buiten 'Op de grond, op de grond! Liggen!' Ik hoorde iemand echt acht keer dat commando geven om op de grond te gaan liggen. Maar ja, als je geen pistool op iemand gericht hebt, gaat iemand dat niet doen natuurlijk."
Maar de agenten hadden een andere oplossing op het oog dan een pistool: de taser. Door die te trekken, probeerden de agenten de verdachte van mening te laten veranderen. Geconfronteerd met de stroomstootwapens bleek de man hier wel toe bereid, waarna de tasers ongebruikt konden terugkeren naar hun holsters. De verdachte, een man van rond de 45 jaar oud die in de wijk Lunetten woont, is meegenomen naar het bureau.