Dure kleding, horloges en scooters: Utrechter (19) vast voor online oplichten van honderden gedupeerden

© Politie
Utrecht - De politie heeft een vierde verdachte aangehouden in een grote digitale oplichtingszaak.
De 19-jarige Utrechter zou samen met twee leeftijdsgenoten uit Zeist en een uit Odijk via sociale media dure spullen hebben aangeboden die ze na betaling nooit leverden. De bende gebruikte daarvoor nepaccounts en nepnamen. "Vermoedelijk zijn enkele honderden mensen gedupeerd", laat de politie weten.
De zwendel kwam eind maart aan het licht. De politie kon de andere drie mannen toen aanhouden, doordat het telefoonnummer dat door de verdachten werd gebruikt ook in een andere zaak naar voren kwam. Bij huiszoekingen namen agenten onder andere horloges, dure kleding, een scooter, contant geld en elektronische apparatuur in beslag.
Nu is dus ook een vierde verdachte opgespoord. Bij deze Utrechter zijn ook diverse spullen en een scooter in beslag genomen.
Bij het landelijk meldpunt internetoplichting zijn zeker 200 aangiftes binnengekomen die aan de verdachten gelinkt kunnen worden.
"Let goed op voordat je iets wilt kopen op internet", waarschuwt de politie. "Oplichters gaan tegenwoordig heel slim te werk. Ga eerst zelf op onderzoek uit. Als je ziet dat het Facebookaccount op dezelfde dag is aangemaakt als het te koop staande product, is dat verdacht."
© Politie
© Politie
© Politie