Nieuwe hoop voor modelbouwclub SUL: wethouder gaat weer in gesprek over huisvesting

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Modelbouwclub SUL uit Utrecht heeft weer wat toekomstperspectief. De lokale politiek wil dat wethouder Linda Voortman opnieuw in gesprek gaat met de club over huisvesting. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft haar daar gisteren opdracht toe gegeven.
Bij SUL rijden en vliegen leden met op afstand bestuurbare modelauto’s en kleine vliegtuigjes. De vereniging zit al vijftig jaar op een terrein in Overvecht-Noord, tussen de Zuilense Ring en het nieuwe trainingsveld van FC Utrecht. Maar er is een conflict met de gemeente. Die verhoogde eerst de erfpacht, en zegde 'm later op.
De voorzitter van SUL zegt dat de gemeente de pik heeft op zijn club en dat ambtenaren proberen de club om zeep te helpen. Wethouder Voortman zegt dat SUL zelf schuld heeft aan de problemen. Zij zou met meerdere voorstellen zijn gekomen om de zaak op te lossen, maar dat heeft SUL steeds geweigerd.

Stemming gemeenteraad

In de Utrechtse gemeenteraad is veel sympathie voor de club, en dus diende het CDA een motie in, die de wethouder oproept toch nog een keer in gesprek te gaan met de modelbouwers en om te zoeken naar een oplossing.
De motie kon op flinke steun rekenen en dus gloort er weer hoop voor de modelclub. Leden van de vereniging demonstreerden gisteravond voor het stadhuis. Dat deden ze heel toepasselijk door een demonstratie te geven van hun kunnen.
© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel