Utrechtse huizen met eieren bekogeld vanwege Pride-vlaggen

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
Utrecht - Meerdere huizen in de Utrechtse wijk Ondiep zijn de afgelopen dagen bekogeld met eieren omdat de bewoners regenboogvlaggen hadden hangen ter gelegenheid van de Pride-maand. Ook zijn er mensen geïntimideerd. Dat vertelt burgemeester Sharon Dijksma op twitter.
Een woordvoerder van de gemeente vertelt aan RTV-Utrecht dat het in ieder geval om twee incidenten gaat. Eerst hadden enkele bewoners in de wijk Ondiep de vlaggen hangen vanwege de Pride in Utrecht, waarop hun huizen met eieren bekogeld werden.
Toen buurtbewoners hiervan hoorden, besloten ze uit solidariteit met de slachtoffers zelf ook Pride-vlaggen uit te hangen. Ook hun huizen werden toen gevandaliseerd. Of het om dezelfde daders gaat, is vooralsnog onbekend.
Dit gedrag is volstrekt ontoelaatbaar en tolereren we niet.
Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht
Naast dat er huizen bekogeld zijn, worden mensen in de wijk ook geïntimideerd op straat en worden individuele buurtbewoners bedreigd, schrijft Dijksma. "Dit gedrag is volstrekt ontoelaatbaar en tolereren we niet". De politie is bezig met de opsporing.
Juist vandaag was er veel aandacht voor LHBTIQA+'ers in de stad, aangezien het tien jaar geleden is dat bij de oversteekplaats tussen Vredenburg en de Bijenkorf het regenboogzebrapad werd aangelegd.