Utrechtse wethouder Eelco Eerenberg: 'Ik ga me maximaal inzetten voor dB's'

© RTV Utrecht
Utrecht - De Utrechtse wethouder Eelco Eerenberg gaat zich er maximaal voor inzetten dat de muzikale broedplaats dB's niet in de problemen komt. Dat heeft hij gisteren gezegd in een commissievergadering. dB's vreest voor haar voortbestaan nu een verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Vlampijpstraat nog veel meer vertraagd is.
De bedoeling was dat het centrum 1 november zou verhuizen naar de Vlampijpstraat, maar er is nog geen zicht op de verbouwing, laat staan de oplevering van het nieuwe pand. dB's moet de huidige locatie in het CAB-gebouw in de Cartesiusdriehoek verlaten door een plan van de gemeente om er "een gezonde en levendige stadswijk" van te maken.
Eerenberg: "dB's is een voorziening die bij Utrecht hoort. Zo zit ik er in en heb ik er in gezeten. Ik koester haar zeer en we laten haar niet aan haar lot over. Ik ga weer in gesprek met verhuurder en huurder en wil voor het zomerreces duidelijkheid. Dat is binnen nu en vier weken. We houden allemaal collectief van dB's en we gaan er druk op zetten dat het plan zoals bedacht er komt. We laten dB's niet aan haar lot over."

Noodklok

Het muziekcentrum luidde dinsdag de noodklok. Achttien maanden geleden is het pand aan de Vlampijpstraat door een projectontwikkelaar gekocht en vorig jaar december werd uiteindelijk de huurovereenkomst getekend. De gemeente zegde toe de vergunning met spoed te verlenen, want dB's moest haar pand op 1 mei verlaten. De bouw zou toen beginnen. Uiteindelijk is het besluit over vergunning en de inspraakprocedure ook vertraagd, waarna werd geregeld dat dB's tot 1 november op de oude plek kon blijven. Nu moet nog een tweede deel van de vergunning worden doorlopen. Ondertussen is er nog geen steen gelegd. Volgens dB's "staat het water aan de lippen".
dB's herbergt zeventien oefenstudio’s, een drukbezochte concertzaal, de opnamestudio Moskou, muziekschool Backstage Utrecht, lessen van tal van zelfstandige docenten en het veganistisch restaurant Roots Rock Kitchen.