Dodelijk ongeval op trambaan Utrecht, voetganger overleden

© Koen Laureij
Utrecht - Op de kruising van de Weg der Verenigde Naties met de Overste den Oudenlaan in Utrecht is een voetganger overleden na een aanrijding met een tram en "mogelijk ook een auto". Dat meldt de politie.
Naast de overleden voetganger is , voor zover bekend, niemand gewond geraakt. Volgens de politie hebben veel mensen het ongeluk gezien en is aan hen slachtofferhulp aangeboden. Een persfotograaf meldt verder dat mensen na het ongeluk "geëmotioneerd rondliepen". Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse en de brandweer had een zichtscherm geplaatst.
Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur. Reizigers in de tram moesten even wachten voordat ze naar buiten konden, maar na een klein uur hebben ze de tram kunnen verlaten. De omgeving van het ongeval werd ruim afgezet en de Weg Der Verenigde Naties werd ook in beide richtingen afgesloten. Dat zorgde voor extra drukte op andere wegen van de stad en ook bussen reden daardoor om. Rond 21.30 uur was de weg weer vrij. Ook de trams rijden weer. U-OV waarschuwt nog wel dat het even duurt voordat de normale dienstregeling is opgestart.
Op de plek van het ongeluk is geen oversteekplaats voor voetgangers. Alleen auto's kunnen er de trambaan kruisen. Het ging daar al vaker mis. Op 20 oktober 2018 was er een dodelijk ongeval toen een camper er probeerde te keren. De camper werd compleet verwoest door de klap met de tram. Op 4 april 2022 kwam op een kruising enkele honderden meters verderop een 83-jarige man om het leven toen hij met zijn scootmobiel in botsing kwam met de tram.
© RNU