Beeldmateriaal binnengekomen na beschieting van woning met moeder en kinderen in Overvecht

De  Berezinadreef in Overvecht waar de schietpartij plaatsvond.
De Berezinadreef in Overvecht waar de schietpartij plaatsvond. © RTV Utrecht
Utrecht - Vier dagen nadat een woning in de Utrechtse wijk Overvecht onder vuur werd genomen, is de politie in het bezit van beeldmateriaal en tips die mogelijk met de zaak te maken hebben. Agenten zijn nu druk bezig de aangeleverde tips en beelden onder de loep te nemen, laat de politie vandaag weten.
Donderdagnacht schoten drie tot vijf mensen meerdere keren op het huis aan de Berezinadreef. Op het moment van de schietpartij waren twee kinderen en hun moeder thuis. Er vielen geen gewonden maar de bewoners waren wel erg geschrokken.
Burgemeester Dijksma van Utrecht besloot na de schietpartij de woning 30 dagen te sluiten. Daarnaast zouden er ook zichtbare én onzichtbare maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen. De bewoners van de woning hebben tijdelijk ergens anders onderdak gevonden.
Na afloop van het incident liet de politie weten hard op zoek te zijn naar getuigen én eventuele video's of foto's. Dat leverde onder andere wat beeldmateriaal op, meldt de politie. Rechercheurs zijn nu aan het kijken of er tussen de binnengekomen tips en beelden iets zit dat naar de daders leidt. Een politiewoordvoerder benadrukt dat in de tussentijd tips altijd zeer welkom zijn.