Na bezetting lopen studenten nu een klimaatmars tussen UU-gebouwen: 'Bestuurders hebben extra duwtje in de rug nodig'

Studenten tijdens een eerder protest, de bezetting van een universiteitsgebouw.
Studenten tijdens een eerder protest, de bezetting van een universiteitsgebouw. © RTV Utrecht / Jasper Witte
Utrecht - Na de bezetting van het Minnaertgebouw van Universiteit Utrecht gaan studenten van de actiegroep End Fossil: Occupy! vandaag weer actievoeren. Deze keer in de vorm van een protestmars: studenten lopen vanmiddag vanaf het Minnaertgebouw naar het Bestuurgebouw. Daar zullen ze een brief geven aan het College van Bestuur waarin ze nogmaals uitleggen waarom de UU alle banden met de fossiele industrie moet verbreken.

Protesteren

De bezettingsactie begin mei was een onderdeel van de internationale actiemaand #MayWeOccupy. Niet alleen in Utrecht werd er gedemonstreerd maar ook bij andere universiteiten. Na het protest kwam de UU de klimaatactivisten tegemoet, maar dat was naar nu blijkt toch niet voldoende voor de studenten van de actiegroep. "Het College van Bestuur heeft door onze bezetting de klimaatnoodtoestand uitgeroepen."
De actie begint om 15.00 en de studenten hopen dat het bestuur van de universiteit door het protest nog kritischer gaat kijken naar hun eigen acties en beleid. "Blijkbaar hebben ze een extra duwtje in de rug nodig, wij zijn hier om ze dat te geven", aldus student Bobby.