Utrechtse brouwerij De Leckere failliet

Brouwerij De Leckere in de oude Werkspoorfabriek
Brouwerij De Leckere in de oude Werkspoorfabriek © Google Streetview
Utrecht - De Utrechtse brouwerij De Leckere is failliet verklaard. Het faillissement van het bedrijf is vandaag in de rechtbank uitgesproken. Waarom de brouwerij failliet is gegaan is onduidelijk. De brouwerij en de curator waren vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.
De Leckere werd in 1997 opgericht. Zo'n vijf jaar geleden verhuisde het bedrijf van De Meern naar de oude Werkspoorfabriek in Utrecht. Bij deze verhuizing moesten vergistingtanks met 12.000 liter worden verplaatst. Hierbij waren zo'n twintig vrachtwagens nodig.
Dat jaar vertelde directeur Eric Odenwald nog dat de verhuizing 'broodnodig' was. "We zijn de laatste jaren uit ons jasje gegroeid in De Meern. Er kan daar geen tank meer bij. Daarom gaan we naar het mooie industriële erfgoed in het Werkspoorkwartier."
Vorig jaar vierde De Leckere nog het 25-jarig bestaan, onder andere met een bierfestival. Directeur Eric Odenwald vertelde naar aanleiding daarvan in een interview met de lokale website DUIC dat het goed gaat met zijn brouwerij: "We zijn heel erg blij. De vraag naar ons bier is weer mega groot. In 2019 zijn we naar een nieuwe locatie verhuisd: van De Meern naar het Werkspoorkwartier. Het was wel even wennen aan de nieuwe installatie. Het is een prachtig industrieel erfgoedpand waar we nog lekker kunnen groeien. Dat is ook de bedoeling."
Brouwerij De Leckere is failliet. 25 jaar geleden begonnen en later verhuisd naar de Werkspoorfabriek in Utrecht