Treinen rijden weer volgens planning na grote storing

Gestrande reizigers in de Jaarbeurs Utrecht
Gestrande reizigers in de Jaarbeurs Utrecht © Koen Laureij
Utrecht - Het treinverkeer rijdt weer volgens planning na de grote storing die gisteravond begon. Wel meldt de NS dat er incidenteel nog treinen kunnen uitvallen. Ook zijn sommige treinstellen korter dan gebruikelijk.
Het treinverkeer in de provincie Utrecht en omstreken werd zondagavond behoorlijk ontregeld door een storing bij een verkeersleidingspost in Amsterdam. Dankzij een back-up in Utrecht bedient het personeel uit Amsterdam de verkeersleiding nu vanuit Midden-Nederland.
De storing heeft deze ochtend nog veel invloed gehad op trajecten die door Midden-Nederland rijden. Mensen die afhankelijk zijn van de trein en vandaag moeten reizen worden geadviseerd de reisplanner goed in te gaten houden.

'We betreuren de situatie'

Afgelopen nacht reden er enige tijd helemaal geen treinen vanuit Utrecht Centraal.Ook internationale reizigers zijn hierdoor gestrand. "NS en ProRail betreuren het dat we vannacht veel reizigers niet thuis konden brengen en dat zij op het station moesten overnachten. Dit is niet wat reizigers van ons mogen verwachten." Dat meldt de NS over de grote storing die ook maandagochtend een groot deel van het treinverkeer platlegt.
Het vervoersbedrijf vroeg reizigers vanmorgen om niet naar Amsterdam en omgeving te komen, maar alternatief vervoer te regelen of indien mogelijk thuis te werken. "We vinden dit alles enorm vervelend voor onze reizigers."
(Tekst gaat verder onder de afbeelding)
De veldbedden worden neergezet in de Jaarbeurs Utrecht
De veldbedden worden neergezet in de Jaarbeurs Utrecht © Koen Laureij

Overnachten in de Jaarbeurs

Gestrande reizigers die in de nacht van zondag op maandag nog op Utrecht Centraal waren, hebben overnacht in de Jaarbeurs Utrecht. De noodopvang voor gestrande reizigers kwam halverwege de nacht op gang.
Iets voor 08.00 uur is de hal waar reizigers hebben geslapen vrijwel leeg. Een van de reizigers die net ontbeten heeft in de Jaarbeurs laat weten dat hij naar Den Helder moet. Over de noodopvang is de reiziger over het algemeen tevreden. "Ik was hier tussen 03.00 en 04.00 uur. De sfeer onderling ging wel, maar er was veel onduidelijkheid bij de mensen." Ook slapen op een veldbed was voor de reiziger een ervaring. "Het leek wel alsof ik in een AZC zat. Ik hoop niet dat het vaker voor gaat komen."
Net als de andere gestrande mensen vertrekt hij straks naar Utrecht Centraal om te kijken of er nog wat rijdt. "Rond Amsterdam is het nog penibel, dus het is allemaal weer afwachten, maar ik wil vandaag wel thuiskomen."
Het dekentje wordt gebruikt als gebedskleed
Het dekentje wordt gebruikt als gebedskleed © Koen Laureij