Nerveuze Harry Styles-fans op Utrecht Centraal door treinstoring: 'Zoek ander vervoer'

Harry Styles-fans in Utrecht.
Harry Styles-fans in Utrecht. © Menno Bausch
Utrecht - Door een treinstoring rond Amsterdam was het vanavond ook druk op Utrecht Centraal. Fans van de Britse popster Harry Styles zochten even voor 20.00 uur nog naarstig naar alternatief vervoer om toch naar zijn concert de Johan Cruijff ArenA te kunnen. Ze waren niet alleen op zoek naar taxi's en bussen, maar belden ook ouders met de vraag om snel naar Utrecht te rijden met de auto om alsnog op tijd te zijn.
Organisator MOJO heeft bezoekers die het gelukt is om met de trein naar Amsterdam te komen opgeroepen om ander vervoer te zoeken. "Op dit moment is niet duidelijk of de treinen weer rijden na de concerten van Harry Styles en Ghost", schrijft MOJO op sociale media. De beide concerten zijn naar verwachting rond 23.00 uur afgelopen. "We adviseren bezoekers die met de trein zijn gekomen dringend ander vervoer te regelen", vervolgt de concertorganisator.
Fans van Harry Styles op Utrecht Centraal.
Fans van Harry Styles op Utrecht Centraal. © Menno Bausch
Ook de Johan Cruijff ArenA adviseert bezoekers die met de trein zijn gekomen ander vervoer te regelen. "Bussen en metro's rijden wel en alleen daar zijn de stations voor geopend, niet voor het treinverkeer", aldus de organisatie van de ArenA op Twitter.
Volgens MOJO zijn er wel voldoende parkeerplekken in het gebied om bezoekers op te pikken. "Parkeer de auto en ontmoet elkaar bij het meeting point naast de AFAS Live, zodat je elkaar niet misloopt." MOJO verwijst ook naar een liveblog voor de laatste updates.

Storing

Het treinverkeer in de regio kampte sinds het einde van de middag met een storing. Alle beeldschermen op de verkeersleidingspost bij Amsterdam Centraal vielen uit. Volgens ProRail was na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk. Even na 20.00 uur kwam er inderdaad een trein aan op Utrecht Centraal, maar later op de avond werd het treinverkeer in Amsterdam toch weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost weer terug was.
Een woordvoerder van ProRail zei eerder de hinder voor de reizigers vervelend te vinden, in het bijzonder voor de mensen die op weg waren naar het optreden van Styles. Vanwege de storing was al besloten dat het concert een kwartier later begon, namelijk om 21.15 uur.