Bruiloftgasten gefilmd die met 170 km/u door bebouwde kom reden

© @politie_utrechtnoord
Utrecht - In de nacht van zaterdag op zondag wordt de rustige nacht verstoord door een zwaar motorgeluid op de Franciscusdreef in Utrecht. Daar kwam een auto met 170 km/u voorbij scheuren. De politie zag het voor hun ogen gebeuren, hebben de inzittenden aangehouden én hun rijgedrag gefilmd.
De Duitse Audi RS3 met 4 jonge inzittenden reed 170 km/h waar je maar 50 km/u mag rijden. Dat betekent dat zelfs na de correctie, er nog 114 km/u te hard werd gereden.

Alles inleveren

De auto was gehuurd voor een bruiloft. Daar gaat deze RS3 niet verschijnen, want die is direct in beslag genomen. De bestuurder, die net een jaar zijn rijbewijs had, mocht hem direct weer inleveren en kan in ieder geval een dikke boete en een EMG (educatieve maatregel gedrag) tegemoet zien, aldus de politie.
De politie krijgt veel meldingen in het gebied Utrecht Noord, van bewoners die vinden dat de openbare weg als racebaan gebruikt wordt. De dodelijke aanrijding op de Marnedreef in april ligt in hetzelfde gebied. "We treden daarom kei- en keihard op tegen dit soort hufterig rijgedrag", schrijft de politie op Instagram.