OM eist 9 maanden cel tegen verdachte ramkraak parfumerie in Vleuten

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Twee verdachten van een ramkraak bij parfumerie Pour Vous in Vleuten stonden vandaag voor de rechter. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat één van hen negen maanden de cel in. Tegen de andere verdachte, die destijds minderjarig was, heeft het OM onvoldoende bewijs en is daarom vrijspraak gevraagd.
In juni 2021 werd er in de vroege ochtend door in totaal vijf mannen een ramkraak bij de parfumerie gepleegd in winkelcentrum Vleuterweide. Met een Renault Clio reden ze dwars door de pui en het rolluik. Ze vluchtten met een grote hoeveelheid flesjes parfum en dure handtassen.
Er werd voor duizenden euro's aan parfum gestolen. Omdat ze tijdens hun vlucht tientallen flesjes verloren, kon de politie de vluchtroute in kaart brengen.
Twee verdachten moesten zich vandaag verantwoorden op verdenking van het medeplegen van de ramkraak. De zaken werden apart van elkaar behandeld. Omdat een van de twee verdachten minderjarig was toen de overval werd gepleegd, vond deze zitting achter gesloten deuren plaats.
De andere verdachte was 18 jaar oud. Hij hoorde negen maanden celstraf met aftrek van voorarrest tegen zich eisen. Niet alleen wordt hij ervan verdacht te hebben geholpen bij de ramkraak en het witwassen van parfum, maar ook van het bezitten van een kleine 5 gram cocaïne.
De andere drie mannen die op de beelden zijn te zien gaan vrijuit. Op basis van het dossier waren dit de enige twee verdachten die het OM heeft kunnen vervolgen.