Mogelijk explosief gevonden bij beautysalon Utrecht, bedrijf in februari ook al beschoten

© Djayden Overwater
Utrecht - Beautysalon FullGlamDutch in Utrecht is vanochtend mogelijk opnieuw doelwit geworden van een bedreiging. Bij het pand aan de Amsterdamsestraatweg werd in alle vroegte een verdacht pakketje aangetroffen. In februari werd de Utrechtse onderneming nog beschoten, een vestiging van dezelfde eigenares in het Noord-Hollandse Laren was in januari doelwit van beschietingen en een maand later werd daar een verdacht pakketje op het raam geplakt. De politie onderzoekt een mogelijk verband.
Het verdachte pakketje werd vanochtend rond 05.30 uur gevonden bij de voordeur van het gebouw in Utrecht. Een persoon in een nabijgelegen woning werd uit voorzorg geëvacueerd. Hulpdiensten waren massaal aanwezig: zo deed de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoek. Daarbij werd onder meer een bestuurbare robot gebruikt. Ook de brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse. Het pakketje is inmiddels meegenomen en wordt op een veilige plek tot ontploffing gebracht. In de buurt wordt nog verder onderzoek gedaan.
De politie had tijdens het onderzoek een deel van de straat ter hoogte van de kruising van de Marnixlaan en de Sint-Josephlaan afgezet. Daardoor moest buslijn 3 tijdelijk omrijden, maar inmiddels kan de stadsbus er weer langs en is de weg weer volledig vrijgegeven.

Eerdere incidenten

Na de eerdere beschieting van het pand aan de Amsterdamsestraatweg werd het pand op last van de burgemeester voor 30 dagen gesloten. Volgens de gemeente was de aanleiding toen "een criminele dreiging". De maatregel had als doel om het risico op herhalingen en wanordelijkheden te voorkomen.
De politie hield eerder deze maand nog een 17-jarige jongen uit Utrecht aan vanwege betrokkenheid bij het beschieten van de beautysalon in februari en het plaatsen van een explosief bij de beautysalon in Laren. Maar volgens de politie is het onderzoek na die aanhouding niet opgehouden: de recherche vermoedt dat er nog andere verdachten bij de incidenten betrokken zijn.
Naar aanleiding van de gebeurtenis van vanochtend doet de politie een oproep aan eventuele ooggetuigen. Wie iets opvallends heeft gezien, kan contact opnemen.
De EOD doet onderzoek voor het pand aan de Amsterdamsestraatweg.
De EOD doet onderzoek voor het pand aan de Amsterdamsestraatweg. © Djayden Overwater