Politie krijgt 11 tips binnen over Heulmeisje

© Politie.nl
Utrecht - Bij de politie zijn elf tips binnengekomen over het zogenoemde Heulmeisje. De tips volgden nadat vorige week de campagne 'Identify Me' van start ging. In deze campagne proberen de Nederlandse, Duitse en Belgische politie en Interpol de identiteit van in totaal 22 meisjes en vrouwen te achterhalen die vermoedelijk zijn vermoord en vervolgens achtergelaten in een van de drie landen.
Het Heulmeisje is een van de Nederlandse zaken die onderdeel uitmaakt van de lijst met personen. De zaak draait om het stoffelijk overschot van een meisje dat in oktober 1976 werd gevonden op parkeerplaats De Heul langs de A12 ter hoogte van Maarsbergen. Het ging vermoedelijk om een nog jonge vrouw, zeer waarschijnlijk afkomstig uit Duitsland.
"Hoewel er geen strafrechtelijke stappen meer kunnen worden genomen tegen de onbekende dader, door verjaring van de zaak, hoort de politie het nog steeds graag als mensen denken te weten wie dit meisje zou kunnen zijn, zodat eventuele familieleden kunnen worden geïnformeerd", zo meldde de politie eerder.
Na de start van de campagne 'Identify Me' kwamen tot nu toe ruim tweehonderd tips binnen. Volgens de Nederlandse politie zitten daar meerdere mogelijke namen van slachtoffers tussen. De organisaties spreken tot nu toe van een "hoopvol resultaat", maar benadrukken dat meer informatie nog steeds hard nodig is. De binnengekomen tips worden komende tijd onderzocht door de recherche. Vanavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zoektocht.