Utrechter moet 6 jaar de cel in voor twee verkrachtingen en verleiding van een minderjarige

© Pixabay
Utrecht - Een 33-jarige man uit Utrecht moet zes jaar de cel in voor twee verkrachtingen en de verleiding van een minderjarige. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten.
Drie jonge vrouwen zijn slachtoffer geworden van Meron G. Hij heeft twee van hen verkracht en één van hen gedrogeerd en zij is door een andere man verkracht. De officier van justitie eiste vorige maand in de Utrechtse rechtbank zes jaar cel. Daar gaat de rechter vandaag in mee.
Een jonge Amersfoortse vrouw die eind 2019 bij de politie aangifte deed van verkrachting heeft 2,5 jaar moeten wachten voor de man die zij als dader aanwees werd aangehouden. In de tussentijd heeft de nu 33-jarige Utrechter nog twee slachtoffers gemaakt.
De dader krijgt geen tbs, omdat hij niet meewerkte aan het psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De rechter kan er dan nog steeds voor kiezen om wel tbs op te leggen, maar het is wel moeilijker voor de rechter om zonder psychologisch onderzoek te kunnen oordelen of dat nodig is.
De rechter heeft ook een contact- en gebiedsverbod op voor de drie slachtoffers. Meron G. moet ook een schadevergoeding betalen.