Bewoners mogen ontruimde woningen Saffierlaan Utrecht weer in na gaslek

© Daniël Hol/Persbureau Heitink
Utrecht - In de Saffierlaan in Utrecht zijn vanmiddag zo'n tien woningen ontruimd vanwege een gaslek. De brandweer en netbeheerder Stedin waren al snel ter plaatse, maar hadden moeite het lek te lokaliseren. Uiteindelijk bleek het euvel zich onder een betonnen vloer te bevinden. Het lek is gedicht en de bewoners van de huizen mogen hun huizen inmiddels weer in.
Rond 13.30 uur vanmiddag werd het gaslek geconstateerd en werden de bewoners gesommeerd hun woning te verlaten. Stedin plaatste vervolgens een aantal ballonnen in de leiding, maar volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) had dat niet het gewenste effect. "Er blijft gas uitstromen", zei hij vanmiddag.
Uit metingen bleek dat het gas zich vooral in de spouwmuren bevond. Daarom maakte de brandweer gaten in de spouwmuren, zodat het gas kon ontsnappen. Ondertussen werd de omgeving van de Saffierlaan afgezet.
Rond 18.00 uur werd de locatie van de lekkage gevonden onder een betonnen vloer in een woning. Het huis in kwestie werd afgesloten en er werd geprobeerd de ruimte onder de vloer te ventileren. Iets voor 18.45 uur heeft de brandweer een laatste meting verricht en daaruit bleek dat het gevaar geweken was. Alle woningen zijn daarna vrijgegeven.