Utrechter (17) aangehouden voor beschietingen en plaatsen explosieven bij beautysalons

© Google Streetview
Utrecht/Laren - Een 17-jarige jongen uit Utrecht is vanochtend aangehouden voor betrokkenheid bij het beschieten van een beautysalon aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en het plaatsen van een explosief bij de beautysalon van dezelfde eigenaresse in Laren. Het onderzoek naar de incidenten is nog niet afgerond.
De Utrechtse eigenaresse heeft drie salons, in Laren, Utrecht en Roermond. In de ochtend van 21 januari merkt een medewerker van de salon in Laren, aan de Brink, dat het raam kapot is. De buurman vertelt dat hij die nacht meerdere schoten heeft gehoord.
In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 februari gebeurt er iets soortgelijks bij de beautysalon aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Op bewakingsbeeld is te zien dat rond 03.30 uur een man vanuit de Marnixlaan naar de salon loopt. De man schiet vervolgens een aantal keer op het pand van de beautysalon aan de Amsterdamsestraatweg en vertrekt dan weer. In de ochtend ziet een medewerker de kogelinslagen en belt de politie.
Een week later, in de nacht van 16 op 17 februari, rond 00.55 uur, wordt een pakketje op het raam van de beautysalon aan de Brink in Laren geplakt. Het blijkt een explosief te zijn, dat niet is afgegaan. De politie zet de straat af en de explosieven opruimingsdienst ruimt alles op.

Onderzoek met hulp van Bureau Hengeveld

De recherche is een onderzoek gestart naar de incidenten bij beide zaken, waarbij onder andere verschillende camerabeelden zijn opgevraagd. Zowel Bureau Hengeveld als Opsporing Verzocht hebben aandacht besteed aan de zaken. Uit het onderzoek is één verdachte naar voren gekomen. Deze jongen is in vanochtend vroeg aangehouden.
Het onderzoek houdt bij deze aanhouding niet op. De recherche heeft het vermoeden dat er nog andere verdachten bij de incidenten betrokken zijn en vraagt getuigen zich te melden.