Nederlanders aangehouden na plofkraak Frankfurt, doorzoekingen in Utrecht

© Polizeipräsidium Westhessen - Wiesbaden
Utrecht - Na het opblazen van een geldautomaat in het Duitse Bad Homburg zijn twee Nederlanders aangehouden bij Frankfurt Am Main. De Nederlanders gingen met meer dan 150.000 euro vandoor, aldus de Duitse autoriteiten. Na een politieachtervolging werden ze alsnog opgepakt. Een derde verdacht is nog voortvluchtig.
Na de aanhoudingen van de verdachten van 25 en 27 jaar oud zijn er ook huiszoekingen gedaan in Utrecht en Amsterdam. Zij worden niet alleen verdacht van diefstal en het veroorzaken van een explosie maar ook van poging tot doodslag vanwege de kracht van de ontploffing in het centrum van de stad. Bij de plofkraak raakte de bank waar de geldautomaat stond zwaar beschadigd.
De twee wisten tijdens de achtervolging door politieblokkades te breken richting de snelweg. Spijkermatten op de weg wisten de auto alsnog te stoppen waarop de inzittenden te voet verder vluchtten, zonder geld. Kort daarna werden de twee opgepakt.
Duitsland kampt de laatste jaren met veel explosies bij geldautomaten. Een deel van de plofkraken is het werk van Nederlandse bendes. Een groot deel van die plofkrakers lijkt uit de regio Utrecht te komen.
© Polizeipräsidium Westhessen - Wiesbaden