'Rave voor Rafelranden' trekt rond: 'Tegen de marktwerking die Utrecht in haar greep heeft'

© RTV Utrecht / Jasper Witte
Utrecht - Met grote wagens en muziekinstallaties trekken demonstranten door de binnenstad van Utrecht. Deze zogenaamde 'Rave voor Rafelranden' is een protest van "eigenzinnige geesten" tegen "de marktwerking die de rest van de stad in haar greep heeft".
Volgens de organisatoren is er in Utrecht steeds minder oog voor "menselijke waarden als inclusiviteit, solidariteit en collectiviteit". Ze hekelen het kraakverbod en vinden dat er steeds minder diversiteit is. "De demonstratie is er voor iedereen die niet past in de eenheidsworst die Utrecht nu is."
Er trekt een flinke stoet door de stad. Het verkeer is daar niet helemaal op berekend. Zo staat er een bus vast vlak bij het Janskerkhof. De gemeente laat weten dat de demonstratie aangemeld was. "We faciliteren deze zo goed mogelijk, onder meer door het inzetten van verkeersregelaars om de doorstroom in goede banen te leiden. Het kan zijn dat door het karakter van de demonstratie het hier en daar tot opstoppingen komt, maar we hopen de overlast met die verkeersregelaars tot een minimum te beperken."
De rave begon om 13.00 uur vanaf het Smakkelaarsveld en eindigt om 18.00 uur bij Park Nieuweroord.
Een bus staat vast.
Een bus staat vast. © RTV Utrecht / Jordi de Jong