Werknemers vakbond FNV willen meer loon, dus dreigen ze zélf met staking

© ANP
Leidsche Rijn - Normaal organiseert FNV acties bij beroepsgroepen die strijden voor een betere cao, nu dreigen de medewerkers van de vakbond zelf met staken. Ze willen meer loon.
FNV-bestuurder Judith Westhoek, die namens het personeel van de bond onderhandelt over de lonen, heeft hierover een ultimatum gesteld dat maandag om 10.00 uur afloopt. "De vakbond moet het goede voorbeeld geven", zegt Westhoek.
Bij de vakbond werken ongeveer 1700 mensen. Het hoofdkantoor van de landelijke FNV zit in Leidsche Rijn, vlakbij het St. Antonius Ziekenhuis.
Westhoek wil dat de inflatie wordt gecorrigeerd en pleit voor automatische prijscompensatie. "Dit eisen onze honderden FNV-onderhandelaars ook bij andere werkgevers en het is niet zo dat de inflatie aan FNV-medewerkers voorbij is gegaan. Nu is daarom het moment voor onze werkgever om de daad bij het woord te voegen."
Vakbond FNV is de laatste tijd druk in de weer met stakingen in allerlei branches. Zo werd onlangs nog met succes het werk neergelegd in de ov-sector. Na meerdere stakingsdagen kregen buschauffeurs begin deze maand een nieuwe cao.