Stadsbus verdwaalt op Koningsdag, klem op brug over Utrechtse gracht

© RTV Utrecht / Peter Voortman
Utrecht - Een buschauffeur van U-OV manoeuvreerde zich vanavond in een wel heel lastige positie. In de Utrechtse binnenstad nam de chauffeur van lijn 74 een verkeerde afslag en belandde op de Nieuwegracht, waar de harmonicabus geen kant meer op kon. Na flink wat draaien en keren, en met behulp van een aantal omstanders, kon de bus zijn weg uiteindelijk weer vervolgen
Rond 18.00 uur kwam de bus vast te staan. Hoe de chauffeur precies op de Quintijnsbrug terechtkwam, is niet duidelijk. Normaal gesproken rijdt lijn 74 vanaf halte Wittevrouwen langs de haltes Stadsschouwburg, Janskerkhof, Neude en Vredenburg naar Centraal Station.
Vanwege Koningsdag was het centrum echter afgesloten en daardoor waren alle haltes tussen Wittevrouwen en Centraal Station buiten dienst.
Omstander Marieke Baan laat weten dat er rond 18.15 uur "allerlei mensen van het vervoerbedrijf om de bus heen stonden om te bespreken hoe nu verder, of terug." Hoe laat de bus weer van de brug af was, is niet bekend. U-OV was vanavond niet beschikbaar voor commentaar.
© Marieke Baan